<<
>>

Страхування відповідальності в США

Страхування відповідальності надзвичайно поширене в США [40]. Законодавство, яке стосується відповідальності, скрупульозно опрацьоване американськими юристами, значно відрізняється від європейського.

В Америці розроблена так звана “доктрина недбалості”, яка дозволила більш чітко, ніж у Європі, позначити поняття, які використовуються в страхуванні відповідальності, а також дати оцінку схильності людей до ризику.

Відповідальність страхується в США в обов’язковій і добровільній формах. Наприклад, не можна одержати ліцензію на охоронну діяльність, не надавши в ліцензійну палату страховий поліс, який би підтверджував страхування цивільної відповідальності охоронця на страхову суму в 25 тис. дол.

Більшість страхових полісів надають захист від ненавмисного і необережного поводження. Під необережним поводженням розуміється вид правопорушення, яке спрямоване проти особистості і може мати як навмисний, так і ненавмисний характер. Його відрізняють від злочину, який трактується як

протиправні дії, що порушують закони, які регулюють відносини усередині суспільства, і наносять збиток суспільству в цілому. До злочинів належать убивства, грабежі, злодійство і т.ін., які караються відповідно до карного кодексу.

Недбалість - ключове поняття при страхуванні відповідальності в США. Воно полягає в тому, що людина, яка не вміє поводитися так, як цього вимагає закон, або недостатньо обережна по відношенню до оточуючих або їхнього майна, визнається такою, що проявила недбалість. Це дає підставу покласти на неї легальну відповідальність, тобто змусити відшкодувати збиток, заподіяний її діями.

З визначенням недбалості виникає багато проблем. Складність полягає в тому, що досить складно визначити, чи правильно поводилася людина за певних обставин. Суд в цьому випадку звичайно користується так званим “правилом розсудливої людини”, і на його основі виносять вердикт про правомірність тих чи інших дій.

Існує група осіб, які не несуть відповідальності перед законом. Це діти, люди з психічними відхиленнями, якщо вони визнані неспроможними контролювати власні дії. Донедавна цим привілеєм користувалися і державні установи.

При визначенні збитку враховується в основному його розмір. Виділяють три основні групи збитку:

  • легко вимірюваний збиток, наприклад медичні витрати;
  • загальний збиток - фізичний або моральний біль;
  • збиток в якості покарання - еквівалентний розміру компенсації, яку винуватець зобов’язаний виплатити.

Форми страхування відповідальності різні, але найбільш популярними є страхування опікунської відповідальності, страхування відповідальності власників майна перед третіми особами, а також страхування відповідальності автовласників.

При опікунській відповідальності страхувальник визнається відповідальним за дії інших осіб (батьки за дітей, роботодавці за робітників і т.ін.).

Відповідальність власників майна передбачає відповідальність за інших осіб, що знаходяться в межах даної власності. Найвищий ступінь обережності за законом варто виявляти стосовно дітей і осіб, яких запросив сам хазяїн. Найменший ступінь відповідальності несуть власники майна за випадкових осіб, які опинилися в межах їхньої власності (наприклад, випадкових перехожих).

Законодавство передбачає, що в деяких випадках особа, яка виявила недбалість, може уникнути легальної відповідальності, тобто побудувати свій захист відповідним чином. Важливо також відзначити ще одну рису американського законодавства: особа, яка свідомо йде на ризик, позбавляє себе можливості одержати страхову компенсацію (наприклад, спортсмени).

Однак кожний штат вносить свої особливості в поняття відповідальності. У 1910 році у штаті Міссісіпі з’явилося так зване “правило Міссісіпі” (“доктрина порівняльної недбалості”), що дозволило визначити міру відповідальності кожної зі сторін в інциденті і пропорційно їй накласти матеріальну відповідальність.

У 1933 році у штаті Вісконсин з’явилася варіація цього правила, що повністю звільняла від сплати сторону, найменш винувату в інциденті, що стався.

Приклад. Припустимо, що внаслідок зіткнення двох автомобілів кожен власник зазнав шкоди в 10 тис. дол. Частка провини визначена як 40% і 60%. За правилом контрибуції відповідальності страхове відшкодування не буде оплачено по жодному із полісів, тому що кожна зі сторін частково винна в тому, що трапилося.

За “правилам Міссісіпі” перший потерпілий одержав би 60% за полісом другого, а другий - 40% за полісом першого.

“Правило Вісконсин” передбачає тільки виплату першому постраждалому як найменш відповідальному за те, що сталося.

За останні роки в США в умовах страхування відповідальності деякі пункти були переглянуті. Так, з’явилася нова концепція “безвинно", відповідно до якої кожна сторона відшкодо

вує лише свою частину збитку. У ній також обумовлюється роль страхових компаній і знімається з них відповідальність за виплату страхового відшкодування потерпілим з власної необережності. 

<< | >>
Источник: Машина Н.І.. Міжнародне страхування: Навчальний посібник. — К.: Центр навчальної літератури. — 504 с.. 2006

Еще по теме Страхування відповідальності в США:

  1. Страхування екологічної відповідальності в США
  2. Глава 9 СТРАХУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
  3. Страхування відповідальності товаровиробника
  4. Особливості страхування відповідальності
  5. Страхування відповідальності судновласників
  6. Страхування екологічної відповідальності у країнах Європи
  7. Страхування цивільної відповідальності власників автотранспортних засобів у Європі
  8. Страхування підприємницьких ризиків у США
  9. ОБЗОР РАЗВИТИЯ И СОСТОЯНИЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО (АНТИТРЕСТОВСКОГО) РЕГУЛИРОВАНИЯ В США Предпосылки формирования АМЗ США
  10. Создание военно-промышленного комплекса США Реформирование оборонной промышленности США после Второй мировой войны
- Бюджетная система - Внешнеэкономическая деятельность - Государственное регулирование экономики - Инновационная экономика - Институциональная экономика - Институциональная экономическая теория - Информационные системы в экономике - Информационные технологии в экономике - История мировой экономики - История экономических учений - Кризисная экономика - Логистика - Макроэкономика (учебник) - Математические методы и моделирование в экономике - Международные экономические отношения - Микроэкономика - Мировая экономика - Налоги и налолгообложение - Основы коммерческой деятельности - Отраслевая экономика - Оценочная деятельность - Планирование и контроль на предприятии - Политэкономия - Региональная и национальная экономика - Российская экономика - Системы технологий - Страхование - Товароведение - Торговое дело - Философия экономики - Финансовое планирование и прогнозирование - Ценообразование - Экономика зарубежных стран - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика машиностроения - Экономика общественного сектора - Экономика отраслевых рынков - Экономика полезных ископаемых - Экономика предприятий - Экономика природных ресурсов - Экономика природопользования - Экономика сельского хозяйства - Экономика таможенного дел - Экономика транспорта - Экономика труда - Экономика туризма - Экономическая история - Экономическая публицистика - Экономическая социология - Экономическая статистика - Экономическая теория - Экономический анализ - Эффективность производства -